Als je kijkt naar de basis van marketing, ofwel de marketingmix, dan vind je hier de vijf P’s. Deze vijf P’s worden gebruikt om je marketingstrategie op te stellen en helpen jou om invulling te geven aan je marketing. Zijn deze vijf P’s nog wel van deze tijd

De marketingmix bestaat uit vijf aspecten die voor iedere organisatie van belang zijn voor het opstellen van de marketingstrategie. De vijf P’s bestaan uit:

  • Product
  • Plaats
  • Prijs
  • Promotie
  • Personeel

Voor de komst van het internet was dit een prima marketingmix om rekening mee te houden. Je deed onderzoek naar je concurrenten in de omgeving waar je je wilde vestigen en koos uiteindelijk een A-locatie of B-locatie uit voor je winkel of kantoor. Om naamsbekendheid te krijgen plaatse je een advertentie en hield je een opening voor de winkel.

Anno nu is de P van Plaats niet meer gebonden aan een A-locatie of B-Locatie. Op een industriegebied, vanuit een garagebox of je zolderkamer kan je een goede webwinkel opzetten om je producten of diensten te verkopen. Vaak is een fysieke winkel niet eens meer nodig.

De P van Plaats is vervangen door de P van Google! Google is in Nederland nog steeds een van de grootste zoekmachines met een bron aan data. Data die jou als ondernemer verder helpen. Door de data van Google kan je precies zien waar je (potentieel) klanten vandaan komen. Hoeveel tijd ze in je winkel besteden en waar ze naar kijken.

Om vindbaar te zijn voor je klanten is het belangrijk dat je online zichtbaar bent. Online zichtbaarheid betekent dat je gevonden wordt in de zoekresultaten. Dat je actief bent op Social Media en dat je website goed functioneert.

Door je marketingstrategie aan te passen aan de online wereld verhoog je zichtbaarheid. Waardoor je meer bezoekers krijgt op je website wat leidt tot meer verkoop. Dit vergt van jou als organisatie dat je continue bezig bent met je online marketing.

Benieuwd of jouw online marketingstrategie een update kan gebruiken? Wij bieden een gratis marketingscan aan waarin we kijken naar je online marketing. Neem vrijblijvend contact op of laat je gegevens hier achter.